Finn

Tips til nye bygninger

Ser du etter et nytt varmesystem? Du kan redusere dine oppvarmingskostnader ved å installere et moderne og økonomisk oppvarmingssystem. Samtidig vil du gi et betydelig bidrag til beskyttelsen av klimaet.

Tips til nye bygninger

Fornybar energi er det beste valget når det kommer til å utstyre nye bygninger. Men også energieffektivt varmesystem basert på fossilt brennstoff reduserer varmekostnad og CO₂- utslipp med et gjennomsnitt på 30 prosent. Imidlertid er ikke alle typer oppvarmingssystem egnet for ethvert hjem.

Start planleggingen i god tid

Inkluder riktig type oppvarming så tidlig som mulig når du planlegger ditt nye hjem. På denne måten kan du gjennomføre dine byggeprosjekter i henhold til det nye varmesystemet.

Varmesystemets produksjon

Selvfølgelig må det nye varmesystemet gi nok varme. Det samme gjelder også for din varmtvannsforsyning: varmt vann bør være tilgjengelig fra enhver kran til enhver tid i ønsket mengde.

Sørg for at det nye varmesystemet ditt til enhver tid kan oppgraderes. På den måten vil varmesystemet oppfylle dine krav, også hvis behovet øker uventet.

Oppvarming handler ikke bare om ytelse, men også mengden av energi som brukes i driften av systemet. Det kan derfor gi økonomisk gevinst å investere i mer effektive systemer for å minimere dine utgifter til oppvarming i det lange løp.

Dine behov for oppvarming og varmtvannsproduksjon

Antallet personer i ditt nye hjem og arealet som skal varmes opp, bestemmer mengden varme du trenger og dermed ytelsen. Det er bedre å planlegge for litt mer enn dine maksimale behov. Dette vil sikre at du kan nyte rikelig med varmt vann når hvert medlem av familien bestemmer seg for å ta et langt varmt bad.

En tommelfingerregel gjelder ved beregningen av ditt energibehov. Kilowattime (kWh) er faktureringsenheten for energi levert til kunder av el-selskapene:

kW varmeeffekt (antall m² x 50 W / m²: 1.000)

+ KW varmtvannsytelse (ca. 30 % av den ovennevnte verdi)

= KW nominell varmeytelse

Ifølge denne formelen er resultatet for et lavenergihus med et boligareal på 130 m² 8,5-9 kW nominell varmeytelse. Den nominelle varmeytelsen er den maksimalt oppnåelige effekt på et varmesystem i kontinuerlig drift.

Dine varmespesialister hos Vaillant kan fastslå de eksakte kravene som er knyttet til din individuelle konstruksjonsmetode, gulvplass, fasadeisolering og sanitærforhold.

Varmtvannskomfort: sentralisert eller desentralisert

Hvordan ønsker du å sikre tilførsel av varmt vann? Du kan velge mellom en sylinder i kjelleren eller en varmtvannsbereder nær kranene. En sentral varmtvannsforsyning via en tilstrekkelig stor varmtvannsbereder er spesielt praktisk. En plassbesparende kombinasjonsenhet er ideell for lavere krav.

Valg av riktig energikilde: solvarmesystem

Å velge den riktige energikilden

I utgangspunktet er det anbefalt å dekke dine varmebehov med fornybare energikilder som varmepumper eller solvarmesystemer. På denne måten vil du være forberedt på minkende ressurser, høyere energipriser og økende krav for å beskytte miljøet.

Likevel, bruk av utprøvde og effektive teknologier basert på fossilt brensel kan også være fornuftig. Alt dette avhenger av din situasjon og preferanser.

Du har også mulighet for å kombinere forskjellige teknologier med hverandre, for eksempel ved å kombinere en gasskjele med solfangere eller varmepumpe.

Finn ut mer om energikilder

Finn mer ut om fornybar energi

Finn mer ut om kondenserende gasskjeler

Plassering av ditt nye varmesystem

Enten om du vil plassere ditt nye varmeapparat i kjelleren, i stuen eller under taket, kan vi levere den riktige løsningen for ethvert sted. Desto større boareal jo bedre. Vi bygger derfor våre moderne varmeapparater slik at de tilbyr god ytelse på liten plass. Avhengig av tilgjengeligheten av plass erulike systemer å foretrekke.

Kjelleren er den rette plassen for en varmepumpe. Det samme gjelder for kondenserende gasskjeler og store varmtvannsberedere til flerfamiliehus og kommersielle virksomheter.

Vaillants vegghengte, kondenserende gasskjele er så plassbesparende og tidløs i design, at de passer inn i stort sett ethvert nybygg. Gasskjele kan fås i alle ytelsesstørrelser og kan tilpasses ethvert behov.

Den foretrukne varmeløsningen

Jo større varmeoverflaten er, jo lavere temperatur må det nye varmeanlegget produsere og jo mer effektivt fungerer det. Ut fra et energimessig synspunkt er gulvvarme ideelt til oppvarming av nybygg. Det sparer plass og kan gi den nødvendige varmen ved lave temperaturer. Gulvvarme anbefales til nybygg og gir best utnyttelse av energien med varmepumper og/eller solvarme.

Støtteordninger og tilskudd

Finansiering og tilskudd

Investeringen i et nytt varmeanlegg kan reduseres betydelig med ordentlig planlegging og rådgivning. Du behøver ikke å betale alt på en gang. Sørg for at det nye varmeanlegget kan oppgraderes på et senere tidspunkt, for eksempel med et solvarmeanlegg.

Det er mulig at du kan få tilskudd når du kjøper nytt varmeanlegg, noe som også reduserer investeringskostnadene.

Finn ut mer om tilskuddsordninger

Det riktige varmesystemet

Det er ikke noen standard løsning for riktig varmesystem. Men å finne riktig system som passer for dine behov, er ikke så vanskelig. Snakk med Vaillant-forhandlere, de kan hjelpe deg med å planlegge din nye varmeinstallasjon.

Relaterede links:

Hvordan ulik teknologi virker

Tilgjengelige energikilder

Tips til modernisering

Ta kontakt med våre eksperter- gratis!

Fyll ut og send dette skjemaet, så tar vi kontakt med deg.

Dine kontaktdata

Vilkår

* Disse feltene er obligatoriske
Det oppstod en feil ved sending av dine data.

Enten du allerede har bestemt deg eller du har ytterligere spørsmål: vi hjelper deg gjerne.

Bare fyll ut kontaktinformasjonen din, og vi vil kontakte deg så snart som mulig.