Vår nettside bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg den beste opplevelsen tilpasset dine interesser. For å bruke nettstedet på best mulig måte, vennligst aksepter for å motta alle informasjonskapslene på vår nettside. For mer informasjon om informasjonskapsler, se vår personvernpolicy.

Aksepter cookies og fortsett Avvis cookies

Personvernerklæring

Takk for din interesse for informasjon som tilbys av Vaillant GmbH. Vi vil gjerne at du skal vite at vi verdsetter ditt personvern. Denne personvernerklæringen informerer deg under hvilke omstendigheter og hvordan vi samler inn, bruker, og kan utlevere personopplysninger som du oppgir under ditt besøk på dette nettstedet.

Vi oppfordrer deg til å lese denne personvernerklæringen før du sender informasjon. Ved å bruke dette nettstedet, erkjenner du at du forstår og godtar vilkårene i denne personvernerklæringen.

På vårt offentlige nettsted er det ikke mulig for våre besøkende å kommunisere med andre besøkende, eller legge igjen informasjon som andre får tilgang til. Vårt nettsted inneholder lenker til tredjeparter. Slike tredjepartsleverandører av nettjenester kan samle inn personopplysninger om sine besøkende.

Behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig i forhold til eventuelle personopplysninger som kan bli samlet inn via dette nettstedet er

Vaillant Group Norge AS, Støttumveien 7, 1540 Vestby, Norway

For ytterligere informasjon, se «Imprint».

Rettslig grunnlag

Vi kan behandle dine personopplysninger basert på ditt samtykke, for å oppfylle en avtale eller der det er nødvendig i forbindelse med våre berettigede interesser, herunder for å svare på dine henvendelser og for å tilpasse og forbedre vårt nettsted, produkter og tjenester, i henhold til dine preferanser som ytterligere beskrevet her (art. 6 (1) (a), (b) og (f) GDPR).

Bruk av personopplysninger

Generelt

I prinsippet kan du bruke de offentlige delene av nettstedet vårt uten å fortelle oss hvem du er. Vi krever ingen registrering. Vi samler bare inn data hvis du gir oss denne informasjonen frivillig, f.eks. for å registrere deg for personlig tilpasning av tjenester, abonnere på et nyhetsbrev, eller for å legge igjen kommentarer i en blogg. Vi vil bruke dine personopplysninger for personlig tilpasning av tjenester. Vi kan også bruke dine personopplysninger for egne formål knyttet til statistikk og markedsundersøkelser. Vi vil bare kontakte deg for direkte markedsføringsformål hvis du har gitt ditt samtykke eller i den utstrekning annet er tillatt ved lov. Du kan trekke tilbake samtykket ditt når som helst med fremtidig virkning.

Bruk av nettstedet

Under ditt besøk innhenter Vaillant automatisk, og lagrer midlertidig følgende informasjon om datamaskinen din og besøket ditt:

  • Domenet og verten som du bruker for tilgang til Internett
  • Hvis aktuelt, Internett-adressen til nettstedet der du ble viderekoblet direkte til Vaillant-nettstedet
  • Datoen og klokkeslettet du ankom nettstedet vårt, hvor lang tid du brukte på nettstedet og hvilke sider du besøkte
  • Din IP-adresse og
  • Datamaskinens operativsystem og nettleser

Denne informasjonen brukes bare til å gjøre nettstedet vårt tilgjengelig for deg eller for statistiske formål. Vi er ikke i stand til å koble slike data til deg som enkeltperson.

Brukerkontoer

Vi tilbyr visse profesjonelle brukerkontoer på vårt nettsted, spesielt for installatører. Når du registrerer deg for en brukerkonto, innhenter vi vanligvis firmanavn, detaljer for firmakontakt, dine personlige kontaktdetaljer, ditt yrke, brukernavn, e-postadresse og passord. Tilleggsinformasjon kan være nødvendig i forbindelse med en bestemt tjeneste. Vi vil bruke dine personopplysninger for administrasjon av kontoen din, for å tilby våre tjenester og for å optimalisere vårt nettsted, produkter og tjenester. Hvis du har opprettet en konto, lagrer vi dataene dine så lenge du opprettholder kontoen din og deretter i samsvar med gjeldende lover.

Nyhetsbrev

Hvis du abonnerer på noen av våre nyhetsbrev, vil vi bruke dine personopplysninger til å sende deg vårt nyhetsbrev på e-post, og for å optimalisere dette. I denne sammenhengen kan vi samle inn informasjon om du mottok vårt nyhetsbrev, og når du mottok dette. Du kan trekke tilbake ditt samtykke og melde deg av nyhetsbrevet når som helst, enten ved å sende en melding til oss eller via en avmeldingslenke i nyhetsbrevet, uten å pådra deg annet enn overføringskostnader i henhold til gjeldende tariff. Vi kan tilby deg mer detaljerte alternativer for å angi preferanser for nyhetsbrev.

Bruk av postadressen din

Hvis du har forespurt informasjonsmateriale, deltatt i noen spesielle kampanjer eller hvis vi ellers har fått din postadresse i forbindelse med eventuelle henvendelser, kan vi bruke din kontaktinformasjon og postadresse for reklameformål, spesielt for å sende tilbud og informasjon om våre produkter og tjenester. Du kan trekke tilbake ditt samtykke til dette formålet når som helst, ved å sende en melding til oss, uten å pådra deg annet enn overføringskostnader i henhold til gjeldende tariff.

Mottakere eller kategorier av mottakere

For å kunne svare på dine henvendelser eller henvendelser angående våre produkter og tjenester, kan vi dele dine data med tilknyttede selskaper i Vaillant Group eller med distributøren eller forhandleren som er ansvarlig for ditt sted eller din region.

For å kunne tilby våre tjenester og administrere dine data, kan vi bruke tredjepartsleverandører av tjenester som databehandlere. Dette kan inkludere databehandlere utenfor EU/EØS, og i så fall vil vi sikre at tilstrekkelige sikkerhetstiltak er på plass for å beskytte dine personopplysninger, herunder særlig avtale om bruk av EUs standard kontraktsmessige klausuler mellom oss og databehandleren.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

For å lette bruken av vårt nettsted bruker vi informasjonskapsler av tekniske og analytiske grunner. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres lokalt i bufferen til nettleseren mens en bruker er på et nettsted. Informasjonskapsler skader ikke datamaskinen eller den mobile enheten din. Ved hjelp av informasjonskapsler, kan serveren tydelig identifisere nettleseren din. De gjør det mulig å gjenkjenne nettleseren for å optimalisere nettstedet og forenkle bruken. Informasjonen i informasjonskapslene som er plassert på våre nettsider gjelder for økten. Informasjonskapslene som lagres av våre nettsteder brukes bare av våre nettsteder. Disse dataene brukes ikke til personlig identifisering av den besøkende på dette nettstedet. De fleste nettlesere er konfigurert på en slik måte at informasjonskapsler godtas automatisk. Hvis du vil forhindre at din bruk av våre nettsteder blir registrert anonymt ved hjelp av informasjonskapsler, kan du justere innstillingene i nettleseren din. Det er mulig å deaktivere lagringen av informasjonskapsler, eller å justere din nettleser slik at den informerer deg om lagringen av informasjonskapsler. Deretter kan du avvise eller godta informasjonskapslene. Lagrede informasjonskapsler kan slettes eller administreres ved hjelp av nettleseren. For ytterligere informasjon om hvordan du sletter eller administrerer informasjonskapsler, vennligst bruk hjelpefunksjonen til din respektive nettleser.

Informasjonskapsler på vårt nettsted

Vårt nettsted bruker kun midlertidige informasjonskapsler som automatisk slettes på slutten av økten, sammen med informasjonskapsler for sporing med en livssyklus på tretti (30) dager. De gir utelukkende teknisk relatert identifikasjon om et nettstedsbesøk, og samler ikke inn personopplysninger om brukeren.

Google Analytics

Nettstedet vårt bruker Google Analytics, en nettanalyseløsning levert av Google Inc. («Google»). Google Analytics bruker «cookies» (informasjonskapsler) som er tekstfiler lagret på datamaskinen din for å hjelpe oss å analysere hvordan du bruker nettstedet. Informasjonen som genereres av informasjonskapselen angående din bruk av dette nettstedet (inkludert din IP-adresse) vil bli overført og lagret på en Google-server i USA. Google vil bruke slik informasjon for å evaluere din bruk av nettstedet, til å utarbeide rapporter over aktiviteter på nettstedet for operatøren av nettstedet, samt å tilby andre tjenester i forbindelse med bruken av nettstedet. Google kan også overføre slik informasjon til tredjeparter, forutsatt at dette er påkrevd ved lov, eller hvor tredjeparter behandler slike data på vegne av Google. Ikke i noe tilfelle, vil Google koble din IP-adresse med andre Google-data. Du kan avvise genereringen av informasjonskapsler ved å tilpasse innstillingene i nettleseren din; vær imidlertid oppmerksom på at ved å avvise slike informasjonskapsler, er det mulig at du ikke vil kunne bruke alle funksjoner på nettstedet. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i behandlingen av data innsamlet om deg av Google, på den måten og for de formål som er beskrevet ovenfor. Bruk tillegget for deaktivering som er tilgjengelig fra Google på "http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en" i tilfelle du ikke ønsker at noen direkte personopplysninger skal overføres til nettanalyseløsningen hos Google Inc. I tilfelle du også ønsker å nekte oppretting av brukerprofiler via pseudonymer, kan du motsette deg slike pseudonym-brukerprofiler når som helst med umiddelbar virkning for fremtiden. I tillegg har du, når som helst, retten til å motsette deg reklame med virkning for fremtiden. I lys av diskusjonen om bruk av analyseverktøy med fulle IP-adresser, vær oppmerksom på at dette nettstedet bruker Google Analytics med utvidelsen «_anonymizeIp ()» og at dermed behandles bare IP-adresser i en forkortet form, for å utelukke eventuelle direkte forbindelser til personer.

Google+

Vårt nettsted bruker «+1»-grensesnittet i det sosiale nettverket Google+ (Google Plus) fra Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California, 94043 USA, (heretter kalt «Google»).

Hver gang en nettside på vårt nettsted som har «+1»-grensesnittet lastes inn, gjør «+1»-grensesnittet at nettleseren laster og viser den visuelle presentasjonen av «+1»-grensesnittet fra Google-serveren. I dette tilfellet får Google-serveren informasjon om hvilken spesifikk nettside du besøker på nettstedet vårt. Google logger datastrømmen i nettleseren for visning av et «+1»-brukergrensesnitt i en periode på én til to uker, for formålene systemvedlikehold og problemløsning. Ytterligere evaluering av besøket ditt på nettsiden som er utstyrt med et «+1»-brukergrensesnitt på vårt nettsted, vil ikke bli utført.

Hvis du laster brukergrensesnittet «+1» mens du er pålogget Google+ (Google Plus), vil Google samle inn informasjon om den anbefalte nettadressen, din IP-adresse og annen nettleserrelatert informasjon via Google-profilen din, for å tillate lagring og offentliggjøring av din «+1» anbefaling. På følgende nettadresse finner du Google personverninformasjon om «+1»-brukergrensesnitt, som gir informasjon om innsamling, overføring og utlevering, samt bruk av data av Google, om dine relaterte rettigheter og alternativer for profilinnstillingene dine: https://developers.google.com/+/web/buttons-policy

DoubleClick

Vårt nettsted bruker «DoubleClick», en tjeneste levert av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California, 94043 USA, (heretter kalt «Google»). DoubleClick fra Google bruker informasjonskapsler for å vise deg annonser som er relevante for deg. Nettleseren din vil bli tildelt et pseudonymt identifikasjonsnummer (ID) for å sjekke hvilke annonser som har blitt vist i nettleseren din og hvilke annonser som er blitt sett. Informasjonskapslene inneholder ingen personopplysninger. DoubleClick-informasjonskapselen gjør at Google og tilknyttede nettsteder bare kan vise annonser basert på tidligere besøk på vårt eller andre nettsteder på Internett. Informasjonen som genereres av informasjonskapslene overføres av Google for evaluering til en server i USA og lagres der. En overføring av dataene fra Google til tredjeparter skjer bare på grunn av juridiske bestemmelser eller i forbindelse med databehandlingsrelasjoner.

Ved å bruke dette nettstedet, samtykker du i behandlingen av data innsamlet om deg av Google og på den måten som er beskrevet ovenfor, databehandlingen og det oppgitte formålet. Du kan velge nettleserinnstillingene dine slik at du blir informert om lagring av informasjonskapsler, og individuelt bestemme om du godtar dem eller ikke, eller avvise informasjonskapsler i spesifikke tilfeller eller generelt. Hvis du ikke godtar informasjonskapsler, er det mulig du ikke vil kunne bruke visse eller alle funksjoner på nettstedet vårt. Du kan også hindre Google i å samle inn data som genereres av informasjonskapslene, som er knyttet til din bruk av nettstedet og behandlingen av slike data av Google, ved å laste ned og installere utvidelsen for nettlesere som er tilgjengelig på lenken for DoubleClick deaktivering (https://support.google.com/ads/answer/7395996?hl=en). Alternativt kan du velge bort DoubleClick-informasjonskapsler via innstillinger for annonsering på Google (https://adssettings.google.com) eller på Digital Advertising Alliance nettstedet (http://www.youronlinechoices.com).

Google Adwords konverteringssporing

Vårt nettsted bruker konverteringssporing. Når du kommer til dette nettstedet via en Google-annonse, vil Google AdWords lagre en informasjonskapsel på datamaskinen din så snart du klikker på en Google-aktivert annonse. Gyldigheten av denne informasjonskapselen er 30 dager og er ikke for personlig identifikasjon. Hvis du besøker visse sider av nettstedet vårt, og informasjonskapselen ikke er utløpt, kan vi og Google se at du har klikket på annonsen. Hver Google AdWords-kunde mottar forskjellige informasjonskapsler og kan derfor ikke spores via nettstedet til andre annonsører. Informasjonen som innhentes ved hjelp av informasjonskapselen for konvertering, brukes til å opprette konverteringsstatistikk for AdWords-kunder som har valgt konverteringssporing. Slike kunder får informasjon om det totale antallet brukere som har klikket på en annonse, og som ble sendt til et nettsted som var merket med en kode for konverteringssporing. Informasjon som kan personlig identifiseres av brukere, overføres ikke.

Hvis du ikke ønsker å delta i sporingen, kan du avvise den nødvendige lagringen av en informasjonskapsel i innstillingene til nettleseren din, ved å deaktivere den automatiske lagringen av informasjonskapsler eller ved å blokkere informasjonskapsler i nettleseren din fra domenet «googleleadservices.com». Du kan ikke slette «opt-out» informasjonskapselen så lenge du ikke ønsker å registrere dataene.

Facebook

Vårt nettsted bruker sosiale plugins («plugins») levert av det sosiale nettverket Facebook.com, som drives av Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"). Disse plugins er identifiserbare med en Facebook-logo (hvit bokstav f på blå bakgrunn eller et tommel opp ikon) eller merknaden «Facebook Social plugin». For en komplett liste over alle sosiale plugins, se http://developers.facebook.com/plugins.

Når du besøker en side på vårt nettsted som inneholder sosiale plugins, etablerer nettleseren din en direkte forbindelse til Facebook-servere. Facebook overfører direkte plugin-innholdet til nettleseren din, som integrerer sistnevnte inn i nettstedet, slik at Facebook kan motta informasjon om at du har besøkt den respektive siden på nettstedet vårt. Dermed har vi ingen innflytelse på dataene som samles inn av dette plugin, og informerer deg i henhold til vårt kunnskapsnivå:

De integrerte plugins gir Facebook informasjon om at du har besøkt den respektive siden på nettstedet vårt. Hvis du er logget på Facebook, kan besøket bli tilknyttet din Facebook-konto. Hvis du samhandler med plugins, for eksempel ved å klikke «liker», eller skrive inn en kommentar, blir den tilhørende informasjonen overført fra nettleseren din direkte til Facebook og lagret der. Selv om du ikke er logget på Facebook, er det mulig at plugins overfører din IP-adresse til Facebook.

For informasjon om formålet og omfanget av datainnsamling og behandling av Facebook, samt dine rettigheter i denne forbindelse og innstillinger for å beskytte ditt privatliv, kan du gå til personvernerklæring for Facebook på: http://www.facebook.com/policy.php.

Hvis du er Facebook-medlem og ikke vil at Facebook skal kunne knytte data om ditt besøk på vårt nettsted med medlemsdata allerede lagret hos Facebook, kan du logge av Facebook før du går inn på vårt nettsted. Videre kan du blokkere Facebook sosiale plugins ved hjelp av utvidelser for nettleseren din, som “Facebook Blocker”.

Facebook annonsering

For å gjøre potensielle brukere oppmerksomme på vår tilstedeværelse på Internett, bruker vi Facebook reklamenettverk, som inkluderer konverteringssporing, en analysetjeneste fra Facebook (Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA). Facebook vil lagre en informasjonskapsel på datamaskinen din («konverteringskapsel») hvis du har blitt henvist til vårt nettsted via en Facebook-annonse. Informasjonskapselen mister gyldigheten etter 30 dager. Hvis du innenfor denne perioden besøker visse sider hos oss, vil Facebook og vi få vite at annonsen ble klikket på. Informasjon som innhentes ved hjelp av konverteringskapselen brukes til å opprette konverteringsstatistikk. Vi får informasjon om det totale antallet brukere som har klikket på en spesiell annonse, og som ble sendt til et nettsted assosiert med nettverket for konverteringssporing. Personlig identifisering er ikke mulig for oss. Hvis du ikke ønsker å delta i sporingsprosedyren, kan du avvise den nødvendige lagringen av en informasjonskapsel, for eksempel ved en innstilling i nettleseren, som generelt deaktiverer automatisk lagring av informasjonskapsler.

Twitter

Funksjoner fra Twitter-tjenesten er integrert i vårt nettsted. Disse funksjonene blir tilbudt av Twitter, Inc. (795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA). Bruk av Twitter og «Retweet»-funksjonen kobler nettsteder du besøker med din Twitter-konto og gjør denne informasjonen tilgjengelig for andre brukere. Data overføres samtidig til Twitter.

Vi ønsker å gjøre deg oppmerksom på at vi, som leverandør av sidene, ikke har kjennskap til innholdet i de overførte dataene eller Twitters bruk av disse. Du finner mer informasjon om personvernerklæringen for Twitter på twitter.com/privacy.

YouTube

Vårt nettsted bruker plugins fra YouTube (YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA). Når du besøker et av våre nettsteder med aktivert YouTube-plugin, vil du bli koblet til serverne hos YouTube. YouTube-serveren vil bli informert om hvilke av våre sider du har besøkt. Hvis du er logget på YouTube-kontoen din, kan YouTube knytte nettbruken din direkte til din personlige profil. Du kan forhindre dette ved å logge av YouTube-kontoen din. Hvis du vil ha mer informasjon om håndtering brukerdata, se personvernerklæring for YouTube på https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Optimizely

For å kontinuerlig optimalisere vårt nettsted, bruker vi en tjeneste fra det amerikanske selskapet Optimizely (Optimizely, Inc. 631 Howard Street, Suite 100, San Francisco, CA 94105), som bruker informasjonskapsler for å analysere bruken av vår digitale tilstedeværelse. Informasjonen blir vanligvis overført til en server i USA for evaluering og lagret der, men kun unntaksvis, blir den fullstendige IP-adressen overført og forkortet der. Informasjonen vil ikke bli kombinert med andre Optimizely data. Du kan til enhver tid motsette deg innsamling og behandling av data på https://www.optimizely.de/privacy/.

Eksterne lenker

Vårt nettsted inneholder lenker eller referanser til andre nettsteder, som vi ikke kontrollerer og som vår personvernerklæring ikke gjelder for. Sørg for å lese personvernerklæringen for hvert nettsted du besøker. Du er selv ansvarlig for din samhandling med disse nettstedene.

Datasikkerhet

Vi tar nødvendige forholdsregler for å beskytte personopplysninger etter hvert som du overfører dem til nettstedet vårt, og for å beskytte slik informasjon mot tap, misbruk, uautorisert tilgang, utlevering, endring eller sletting. Du bør imidlertid huske på at ingen overføring via Internett alltid er helt sikker eller feilfri. Spesielt kan e-post som sendes til eller fra dette nettstedet være usikker.

Dine rettigheter

Du har rett til å be om innsyn i, retting eller sletting av personopplysninger, eller begrensning av behandling som omhandler den registrerte, eller motsette deg behandling samt rett til dataportabilitet i samsvar med GDPR og gjeldende lover.

I den utstrekning behandlingen av personopplysninger er basert på ditt samtykke, har du rett til å trekke tilbake ditt samtykke når som helst, uten å påvirke lovligheten av behandlingen basert på samtykke før tilbaketrekningen.

For å utøve noen av de ovennevnte rettigheter kan du også kontakte vårt personvernombud.

Du har rett til å klage til Datatilsynet i samsvar med GDPR og gjeldende lover, hvis du mener at behandlingen av personopplysninger knyttet til deg ikke er i samsvar med GDPR. For dette formålet kan du spesielt kontakte tilsynsmyndigheten i den EU-staten du bor i, eller på stedet for den påståtte krenkelsen.

Tilsynsmyndighet for oss er Datatilsynet med gjeldende kontaktdetaljer som du finner under www.datatilsynet.no.

Kontaktdetaljer for vårt personvernombud

Du kan kontakte vårt personvernombud ved å benytte følgende kontaktinformasjon:

via e-post: info@vaillant.no

via vanlig post: Vaillant Group Norge AS, Støttumveien 7, 1540 Vestby, Norway

Endringer

Vaillant forbeholder seg retten til å endre denne erklæringen når som helst.

Hvis personvernerklæringen på dette nettstedet endres, vil den reviderte erklæringen bli lagt ut her. Denne personvernerklæringen ble sist oppdatert i mai 2018.