Finn

Er du klar for ErP-direktivet?

I desember 2015 trådte det nye ErP-direktivet i kraft (ErP = Energirelaterte Produkter). Dette vil ha innflytelse på markedet for produkter for oppvarming av bolig og varmtvann, og det krever at installatørene oppfyller visse krav.

Tilbake i desember 2008 satte EU noen mål for å gjøre Europa grønnere. Disse målene - kjent som 20-20-20 målene - ble utformet for å:

  • forbedre energieffektiviteten med 20 %
  • redusere drivhusgassene med 20 %
  • øke andelen av fornybar energi med 20 %

Som en del av dette setter ErP-direktivet juridisk bindende kriterier for energieffektivitet og utslipp, som påvirker produkter til oppvarming av rom og varmtvannsberedning.

Vaillant har lenge arbeidet for bærekraft og miljøvennlig design, og i 2010 lagde Vaillant et 10-års mål om å redusere utslipp av CO₂ med 25 % i produksjonen samt å forbedre energieffektiviteten og redusere vannforbruket og avfallet med 20 %.

Helt i tråd med EU-direktivet, besitter Vaillant både teknologisk kompetanse og miljøbevisst tilnærming, som kan hjelpe EU med å nå sine 20-20-20 mål og samtidig hjelpe deg med å oppfylle regleverket og dra nytte av mulighetene som oppstår.

Det nye ErP-direktivet består av to direktiver: Økodesign- og Energimerkedirektivet.

De neste tre avsnittene gir en kort informasjon om hvordan endringene påvirker deg

Økodesign

Grønnere oppvarming for en bedre fremtid

Økodesigndirektivet skal hjelpe til meg å sikre at produktene som selges og installeres etter desember 2015 overholder EUs nye effektivitetskrav.

Når man ser på utviklingen av bærekraft og mer miljøvennlig oppvarming, er direktivet en mulighet for deg å identifisere og skifte ut eldre systemer med nye energieffektive alternativer, som for eksempel å bytte ut oljefyren med en Vaillant varmepumpe basert på fornybar energi.

Energimerking

Hjelp kundene dine med å ta bevisste valg

Fra desember 2015, skal alle varmepumper, varmesystemer og varmtvannsberedere være merket med et energimerke. På samme måte som de merkene du i dag kjenner fra hvitevarer som vaskemaskiner og kjøleskap, skal varmesystemene nå også klassifiseres fra G til A++.

På samme måte skal all produktlitteratur og markedsføringsmateriale som inneholder informasjon om tekniske spesifikasjoner, energiforbruk og pris, også vise produktets energimerke. Energimerket skal dessuten inneholde informasjon om lydnivå og ytelse.

Fokus på effektivitet – produksjon og bruk av energimerker

Det er produsentenes ansvar å sørge for energimerker og datablad til alle deres produkter. Og som installatør har du plikt til å sørge for å vise energimerket og databladet til kunden.

Systemene du installerer består av ulike komponenter, som også må merkes. Du har derfor behov for å kalkulere et samlet energimerke avhengig av systemkonfigurasjonen.

Et system med et bra energimerke er ikke nødvendigvis alltid det beste systemet for kunden din. For å hjelpe kunden med å velge det best egnede varmesystemet for hjemmet sitt, krever det fortsatt din ekspertise og råd.

Enkel merking og e-Learning

Du kan bruke Vaillants gratis online-verktøy for å lage etiketter for energimerking. Det eneste du behøver å gjøre for å lage en etikett for systemmerking, er å åpne ErP-programvaren og så følge veiledningen trinn for trinn – det er utrolig enkelt, du velger bare produktdata og trykker på skriv ut.

Om du trenger ytterligere informasjon om ErP- / ELD- direktivene, ta kontakt med oss, så hjelper vi deg.

Utskifting av varmeanlegg i henhold til direktivene

Introduksjonen av økodesigndirektivet gir deg en god mulighet for å informere dine kunder om fordelene ved grønnere oppvarmings- og varmtvannsløsninger, samt gi kunden råd om den beste løsningen til deres behov.

Uansett om kunden din er ute etter en løsning for nybygg, renovering eller utskifting, så har du som Vaillant-installatør kunnskap til å tilby dem effektive løsninger for enhver situasjon.

Introduksjonen av Økodesigndirektivet gir deg som installatør en god mulighet for å informere kundene dine om fordelene med mer miljøvennlig oppvarming.

Uansett om kundene trenger en løsning for nybygg eller de ønsker å modernisere eller oppgradere, så har Vaillant løsningene som passer inn.

Nybygg

Et nybygg gir en ideell mulighet for å tilby en høyeffektiv, skreddersydd varme- og varmtvannsløsning fra Vaillant. Vaillant har et stort utvalg av produkter basert på fornybar energi, som kan hjelpe deg med å finne varmeløsninger som gjør dine kunders hjem mer mijøvennlig.

Tips til nye bygninger

Modernisering

En modernisering eller renovering gir også en stor mulighet for å installere et mer bærekraftig varmesystem og sikre at dine kunder oppnår besparelser på lang sikt. Den største energibesparelsen i hjemmet oppnås ved å skifte ut varmeanlegget. Og Vaillant gir deg fleksibilitet til å tilby dine kunder den beste løsningen og besparelsen.

Tips til modernisering

Oppgraderinger

For kunder som vil redusere sine driftskostnader og ønsker en fornybar varmeløsning, har Vaillant et stort utvalg av kombinerbare og fornybare løsninger, som kan oppgradere et, eksisterende varmesystem. Det kan være alt fra varmepumper til solvarmesystemer.