Finn

Vaillant har en stor, liten nyhet

Vegghengt betyr betyr bedre romutnyttelse.

Også vegghengt elkjel

Kaasa forteller at Vaillant også har en liten, vegghengt elkjel som kan konkurrere med elektrobaserte systemer. eloBLOCK kommer komplett med ekspansjonskar, sirkulasjonspumpe, sikkerhetsventil og automatikk for fast temperatur eller utekompensert, til en svært fordelaktig pris.

Brukervennlighet: Roar Bjerke (til venstre) og Svein Kaasa demonstrerer gjerne hvordan løse styringsenheter forenkler hverdagen for kundene.

Nå lanserer Vaillant en varmepumpe for nye boliger som trenger mindre energi til oppvarming. Den nye geoTHERM-modellen er mindre enn halvparten så stor som produsentens nest minste modell. Men 2,5 kw holder lenge i en lavenergibolig.

Original artikel: Varmefaktor; Tekst og foto: Lars Aarønæs

Distriktsansvarlig Svein Kaasa ved Vaillants kontor i Vestby hadde ennå ikke fått den første geoTHERM VWS 36 i hus da vi besøkte ham i juni. Men den nye, lille varmepumpa er på plass i Brødrene Dahls butikker fra august av.

Den skal henges på veggen, og er derfor svært plassbesparende. Målene er håndterlige nok: Bredden er 44, høyden 72 og dybden 43 centimeter. Vekt i driftsklar stand: Bare 59 kilo.

– Dette er den minste varmepumpa du kan få for kombinasjonen væske-vann. Vaillant har utviklet den fordi energiforbruket i nye boliger går ned. Lavenergihus bygges slik at det blir mindre og mindre behov for oppvarming. Vi vil i framtida se et krysningspunkt der varmtvannet krever mer energi enn selve oppvarmingen av boligen. Denne modellen kan sikre at man likevel ikke velger bort vannbåren varme i lavenergiboliger, fastslår Kaasa.

Vaillant legger også stor vekt på at kundene skal oppleve produktene som lette å håndtere. Dagens væske/vann-modeller har nå for eksempel muligheter for trådløs styring og uteføler. Den trådløse styringen innebærer at brukerne ikke lenger trenger å sjekke pumpa via panelet på selve enheten. Panelet kan enkelt henges opp der kunden måtte ønske.

Solfangst vokser

Vaillant ruster seg også for andre typer løsninger for boligene med lavt energibehov.

I Vaillants showrom er det nå utstilt flere solfangere. De kan være et lønnsomt alternativ til oppvarming og varmtvann.

– Omsetningen innenfor solenergi øker. Det signaliserer vi ut til bransjen gjennom de fire distriktsrepresentantene våre. Vi leverer løsninger som gjør at det er mulig å utnytte mange typer energi. Siden sol nå vokser, tenker vi å lansere Vaillants «solskole». Det er fordi mange kunder spør om det praktiske: Hvordan installeres slike enheter, hva kan de oppnå og hvilke kombinasjoner anbefales? Vi vet av erfaring at det blir bedre kvalitet på de ferdige installasjonene når kunnskapen hos kunde og leverandør er god, sier Svein Kaasa.

Mange spør om Enova

Han merker at interessen rundt energisparing øker.

– Privatfolk kontakter oss, og lurer på hva Enovastøtten utgjør for ulike installasjoner. De vil gjøre seg kjent med både priser og besparelser. Noen ønsker mer informasjon om alternativene til oljekjeler, som nå skal fases helt ut. Det skjer i 2020.

Lett å forstå

Vaillant har fått et godt grep om det norske markedet, både på grunn av kvaliteten i produktene og tiltalende design. Kaasa legger vekt på at alle Vaillantprodukter er enkle å forstå, lette å montere og at de tar liten plass. Selve montasjen og oppstarten er enkel. Begge deler er beskrevet på medfølgende kvikkguider, hvor også elektriske tilkoblinger for den valgte løsningen er beskrevet.

– Vi ønsker også å levere ferdige tilbehørspakker. De inneholder typisk komplett vekslerstasjon, hydrauliske stasjoner, shuntstasjoner og komplette solstasjoner, avslutter Svein Kaasa.