Finn

Vaillants historie

Vaillants historie strekker seg tilbake til 1874, da firmaet ble grunnlagt av Johann Vaillant i Remscheid, Tyskland. Siden den gang har Vaillant vært markedsledende innenfor oppvarmings- og ventilasjonsteknologien.

Historisk bilde av Vaillant produktpakking

2013 Utstillingsskipet MS Vaillant på turné i Europa

Utstillingsskip MS Vaillant

Under slagordet ”Energi på farten” presenterer Vaillant energiforvandlingen i hjemmet fra mars til september 2013. I mer enn 50 europeiske byer kunne installatører og interesserte kunder besøke det 100 meter lange utstillingsskipet for å finne ut om energibesparelsene moderne oppvarmingsteknologi kan tilby.

2012 Hybridsystemet forener varmepumper og kjeleteknologi

Nytt Vaillant hybridsystem forener varmepumpe og kondenserende gasskjele

I august 2012 starter produksjonen av nye hybride varmepumpesystemer. Den kompakte varmepumpen integrerer fornybar energi i eksisterende bygninger og systemer til lav investeringskostnad. Varmepumpen opererer i kombinasjon med en kondenserende kjele for å få maksimal energieffektivitet.

3 kW varmepumpe og ecoTEC plus – et uslåelig team.

2011 Intuitiv komfort-regulering - calorMATIC

Brukervennlig Vaillant calorMATIC regulator

Vaillant har en lang tradisjon for å produsere brukervennlige gasskjeler. Den nye generasjonen av regulatorer fortsetter denne tradisjonen og viser vei ved å ta hensyn til kundens individuelle behov. Med dens moderne og intuitive innstillinger oppnår calorMATIC den ønskede romtemperaturen. Raskt og enkelt, med en drei & klikk-bryter og standardiserte knapper. Personlig og intuitiv- romtemperaturregulatoren calorMATIC.

2011 Familiekraftverk til hjemmet

Vaillant mikro-CHP for produksjon av varme og elektrisisitet på en gang

Mikrokraftverket ecoPOWER 1.0 tilbyr alternative energi for enhver husholdning. Den produserer både varme og elektrisitet, og ble designet eksklusivt for en- eller tomannsboliger. Vaillant stiller således en teknologi tilgjengelig som lenge har manglet på markedet. Det intelligente, predefinerte totalsystemet er miljøvennlig og ekstremt effektivt. For hus og hjem – mikrokraftverket ecoPOWER 1.0.

2010 zeoTHERM: liten og effektiv

Zeolitt gass-varmepumpe zeoTHERM er banebrytende teknologi av Vaillant

Vaillant setter ny standard med zeoTHERM zeolittgass-varmepumpe. For første gang kan nå husholdninger gjøre bruk av naturlige varmeegenskaper for zeolitt og vann. Denne teknologiske revolusjonen er banebrytende for markedet: ikke bare sparer varmepumpen energi, den har også et lavt nivå av CO2 utslipp. Man sparer penger – og beskytter miljøet.

2007 Premiere på det asiatiske markedet

Åpningen av Vaillants Wuxi-fabrikk i Kina

Vaillant utvikler seg, Asia utvikler seg. Kombinasjonen av disse to er et opplagt skritt! Med åpningen av en fabrikk i Wuxi i Kina, kan Vaillant nå operere på markedene i Asia og Stillehavsområdene.

2001 En merkevare blir til et konsern

Omforming av Vaillant til et konsern

Merkevarene i det nye konsernet fortsetter å bli markedsført separat i de ulike europeiske landene. Som supplement til Vaillant-merkevare overtar firmaet målrettede merkevarer for å utvide merkevareporteføljen og for å møte ulike markedsforhold.

1999 Et jubileum mange grunner til å feire

Feiring av 40 millioner solgte kjeler og 125 år med Vaillant-historie

Med 40 millioner kjeler solgt, feirer Vaillant dens 125-års jubileum og mottar tysk pris for kvalitet.

1997 Introduksjon av solvarmesystem

Vaillant solvarmeanlegg introdusert på markedet

Ved å innføre solvarmesystemer for varmtvann, utvider Vaillant ytterligere sin produktportefølje innen fornybar energi. Et viktig skritt for fremtiden.

1995 Utvikling og produksjon under et tak

Vaillant er pioner innen bærekraftig produktdesign med den første HHV vegghengte kjelen

Vaillant utvikler og produserer sin første vegghengte gasskjele og lanserer den på markedet. Enda en gang lykkes det varemerket å posisjonere seg som en pioner innen et nytt og miljøvennlig teknologisk område.

1991 Ny thermoBLOCK spesielt miljøvennlig

Vaillants lavutslipps-thermoblock setter standard for bærekraftig teknologi

Med den nye lavutslipps thermoBLOCK, setter Vaillant tidlig standard innenfor miljøpåvirkning. Kjelen er verdsatt for dens lave utslippsnivå. Suksessen beviser at Vaillant er på rett spor: nye filialer åpner i Polen, Tsjekkia, Ungarn og Tyrkia.

1970 Vaillant reiser rundt i verden

Åpning av Vaillant-filialer i flere europeiske land

Med nye filialer i Nederland, Østerrike, Belgia, Frankrike, Storbritannia og Italia, begynner Vaillant å nyte stadig økende internasjonal popularitet for å garantere komfort i hjemmet. Innen 1972 har Vaillant allerede solgt åtte millioner enheter.

1967 Oppvarming og varmtvann kombinert på intelligent vis

Vaillants Combi-Geyser VCW 20 er en intelligent kombinasjon av oppvarming og varmtvannskomfort

Vaillant lykkes å forene oppvarming og varmtvann i en enkel, kompakt, vegghengt ”Combi-Geyser VCW 20” kjele. Kjelen beviser sin verdi ved kort oppvarmingstid og justerbar varmeeffekt.

1961 Vegghengt Geyser revolusjonerer markedet

Vaillants Circo-Geyser MAG-C 20, verdens første vegghengte kjele

Vaillant omdefinerer hva som er teknologisk mulig, og lanserer den innovative og plassbesparende ”Circo-Geyser MAG-C 20” på markedet- verdens første vegghengte kjele.

1924 Sentralvarme - en oppfinnelse av Vaillant

Vaillant finner opp sentralvarme

Til nå hadde rom blitt oppvarmet individuelt med ovner eller peiser. Med sentralvarmekjelen og dens tilknyttede systemer er det nå for første gang mulig å varme opp flere radiatorer via en sentral leverandør. Vaillant baner igjen vei.

1905 Den neste nye gode ideen skaper plass på badet

Vaillant blir den første produsenten av en vegghengt badevannvarmer

Vaillant er den første produsenten som produserer en vegghengt vannvarmer, og denne oppfinnelsen skaper mer plass på badet.

1899 En hare blir ansiktet for varemerket

En hare blir ansiktet på Vaillant logoen

En 1. påskedag, mens Johann Vaillant blar i et magasin, ser han et bilde av en hare som klekkes ut av et egg- og han vet med en gang at haren skal bli hans varemerke. Som firmaet selv, har varemerket blitt modernisert flere ganger i løpet av årene og er nå den mest kjente logoen innenfor varmeteknologi i hele Europa.

1894 Den første banebrytende innovasjonen

Det lukkede system gass-badevannvarmer, en Vaillant-innovasjon

Med det “lukkede system” gass-badevannvarmer, revolusjonerer Johann Vaillant markedet for alltid. For første gang noensinne blir vannet varmet opp av gassflammer mens det flyter gjennom et lukket rørsystem- uten å komme i kontakt med de skadelige gassene: en revolusjon på badet.

1874 Det første kapitlet i en fantastisk historie

Johann Vaillant grunnlegger sitt firmaet

Johann Vaillant, tiende barnet i sin familie, grunnla sitt eget verksted som kobbersmed og pumpeprodusent i 1874. Starten på en stor sukesshistorie.